מנתחים פלסטיים

הרפואה בישראל הציבה הגדרות יסוד ברורות מאוד לאשר מי ראוי להיקרא רופא מומחה ומי אינו מומחה. לא כל אחד יכול להיקרא מומחה בכל תחום רפואי בו הוא עוסק, אלא עליו לעמוד בכל אחת מהדרישות הרפואיות והמקצועיות הנדרשות על פי משרד הבריאות.
רופא המוגדר כמומחה לכירורגיה פלסטית הינו רופא אשר עבר את תקופת הכשרה בהתמחות ארוכה במיוחד ועבר את בחינות המועצה המדעית לתואר זה.
מהו מסלול ההתמחות של מתנתחים פלסטיים?

  • תחילת דרכם של מומחי ניתוחים פלסטיים הינו בשש שנות לימוד באוניברסיטה מוכרת להכשרת רופאים על ידי משרד הבריאות.
  • שנת סטאז' בת 12 חודשים, אשר לאחריה יעבור מבחנים ויקבל את התואר דוקטור.
  • 4.5 שנות התמחות במחלקה כירורגית באחד מבתי החולים בארץ.
  • שנה וחצי נוספות בהן יעבור הכשרה במחלקות חיוניות לתפקידו כגון: כירורגיה כללית, אורתופדיה של כף היד, אף אוזן וגרון, כוויות.
  • חצי שנה לצורך ביצוע והגשה של עבודת מחקר בתחום רפואי הקשור לכירורגיה פלסטית.

בזמן הזה עובר המתמחה הכשרה יסודית הכוללת שעות צפייה ושעות מעשיות רבות, כמו גם 2 מבחנים לקראת קבלת ההסמכה למומחיות בתחום הרפואה בכירורגיה פלסטית.
 

מנתחים פלסטיים מומחים

לאחר המבחן הראשון הבודק ידע תיאורטי משמעותי ומקיף בכל התחומים בכירורגיה פלסטית, על המתמחה לעבור בשלב האחרון והסופי מבחן פרונטלי הכולל 3 וועדות אשר בודקות את יישום הידע התיאורטי בטיפול במגוון בעיות רפואיות בתחום הכירורגיה הפלסטית כרופא מומחה.
רופא החבר באיגוד המנתחים הפלסטיים הינו רופא המוכר על ידי מדינת ישראל כמומחה בתחום. ישנם מנתחים מתחומים כירורגיים אחרים המציגים את עצמם כעוסקים בכירורגיה פלסטית כשלמעשה לא עברו הכשרה זאת ואינם מוכרים על ידי המדינה במומחיותם.
לאחר בחינה של המסלול הארוך והקפדני של משרד הבריאות בהכשרת מנתחים פלסטיים, ברורה הגישה הנחרצת שלהם המיוצגת על יד האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית אסתטית ומשחזרת לאלו שמציגים את עצמם כעוסקים בכירורגיה פלסטית או המכנים עצמם רופאים אסתטיים על אף שלא עברו את מסלול ההתמחות הנדרש.
אני, ד"ר אהרון עמיר, מומחה ברפואה כירורגית פלסטית ובעל שנות ניסיון רבות בבתי חולים בארץ ובחו"ל. אשמח לייעץ וללוות אתכם בכל טיפול וניתוח אסתטי או משחזר בו אתם מעוניינים.

מידע נוסף על: ניתוח פלסטי
מידע נוסף על: ניתוח פנים

דילוג לתוכן