השאיפה למראה בטן מוצקה ומחוטבת מאז ומעולם, מניע רבים לבצע פעילות גופנית ולשנות את אורח חייהם ותזונתם, אך במקרים רבים אין די בכך. מרבית המטופלים בדרך כלל נמצאים בטווח המשקל המומלץ שלהם אך עדיין סובלים מעור רפוי ולא אלסטי באזור הבטן התחתונה.
בנוסף רפיון העור בחלק התחתון של דופן הבטן מתחת לגובה הטבור מלווה לעיתים במרקם עור לא אסתטי ואף בהתבלטות שרירי דופן הבטן. מצב זה מופיע לעיתים בנשים לאחר הריון בודד בשל המתח הגדול המופעל על דופן הבטן. בשל כך נוצרים קרעים פנימיים בעור הבטן ושרירי דופן הבטן המרכזיים מתרחקים זה מזה ויוצרים התבלטות לא פרופורציונלית ולא אסתטית.
ד"ר עמיר מומחה בכירורגיה פלסטית, אסתטית ומשחזרת מפתח שיטת Integral Abdominoplasty Unique Method – למתיחת בטן ושאיבת שומן, "כאשר דיאטה ואימוני כושר אינם מעלימים את רפיון העור ושומן הבטן סביב הטבור ומתחתיו, הפתרון הוא ניתוח מיני מתיחת בטן.
ניתוח מיני מתיחת בטן הוא ניתוח קצר יחסית המטפל באזור הבטן התחתונה שבין הטבור לערווה. מטרת הניתוח השטחת אזור הבטן התחתונה וחיסול עודפי עור, במקרים מסוימים תיעשה שאיבת שומן כדי להסיר עודפי שומן".
ד"ר עמיר – "השיטה הייחודית שפיתחתי עבור ניתוח מתיחת בטן ושאיבת שומן – Integral Abdominoplasty Unique Method – משלבת טכניקות עבודה חדשניות, ללא נקזים המפחיתות כאבים ומזרזות החלמה והתאוששות מהירים ומותאמת אישית לכל מטופל מתוך הבנת המבנה האנטומי, הכרת שרירי דופן הבטן עם דגש על מינימום צלקות וטבור יפה וטבעי.
בניתוח מיני מתיחת בטן /מתיחת בטן קטנה מסירים עודפי עור קטנים ומהדקים את השרירים התחתונים. הניתוח מתבצע דרך חתך קטן באורך של כמה סנטימטרים בלבד, לאורך קו הביקני. דרך חתך זה מתאפשרת החשיפה של מעטפות שרירי דופן הבטן באזור הניתוח מתחת לגובה הטבור. הידוק מרכזי של שרירי דופן הבטן במיקום זה יוצרת מראה שטוח וצעיר. הטבור בדרך כלל נותר במקומו אלא אם קיימת חולשה ופתח בבסיס הטבור שיוצר בקע המחייב סגירה במהלך הניתוח. במקרה זה יש לעיתים צורך לנתק את בסיס הטבור על מנת לחשוף את פתח הבקע ולטפל בו. כאשר הטבור ממוקם גבוה במרכז הבטן ניתן לנתק את בסיס הטבור ללא צלקת חיצונית ולמקם אותו מחדש מעט יותר נמוך. פעולה זו מאפשרת הצמדת מעטפות שרירי הבטן המרכזיים מעל לגובה הטבור ולהסיר את עודפי העור בצורה מיטבית.
תפירה פנימית של העור אל מעטפות שרירי דופן הבטן סוגרת את הכיס הפנימי ומונעת את הצורך בהותרת נקזים שגורמים לאי נוחות רבה. תפרים פנימיים אלה מונעים את החיכוך של העור במעטפות השרירים, מקטינים את הכאב ואי הנוחות המלווה את תהליך ההחלמה, מקצרת אותו ומאפשרת חזרה מהירה יותר לשגרת החיים.
אם את/ה מוכנ/ה לעשות את הצעד הבא, לקראת המראה שתמיד רצית צור/י קשר עם הקליניקה של ד"ר אהרון עמיר 0525240022